12:02 - Yabancılara konut satışında rekor!
15:11 - Elektrikli süpürge devi otomobil üretecek!
14:15 - TÜRGEV’in sunucuları hacklendi!
12:59 - Twitter’da devrim gibi yenilik!
13:02 - Kaybolan Honor modelini bulana ödül!
11:23 - Uzun zamandır beklenen Samsung Galaxy A8 güncellemesi geldi
15:06 - YSK’dan flaş KHK’lı seçmen kararı!
Türk edebiyatının yaşayan çınarlarından Prof. Dr. Orhan Okay hayatını kaybetti.
Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Orhan Okay, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Fatih Camisi’nde yarın öğle vakti cenaze namazı kılınacak olan Okay’ın cenazesi, Topkapı Çamlık Mezarlığı’na defnedilecek.
‘ÇOK ŞAŞKIN VE ÜZGÜNÜZ’
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Uçman, çok üzgün olduğunu vurgulayarak, “Aniden, beklenmedik bir kayıp oldu. Geçen haftaya kadar beraberdik. Çok şaşkın ve üzgünüz.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Orhan Okay, kütüphanelerin müdavimiydi.
PROF. DR. ORHAN OKAY KİMDİR?
1931 yılında İstanbul’da doğan Orhan Okay, 1955’te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirerek öğretmen oldu. 1963’te doktor unvanı alan Okay, 1975’te doçent, 1988’de profesörlüğe atandı. Okay, 1996’da emekli olup Fatih Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’nde redaktör olarak çalışmaya başladı.
İlk yazısı 1953’te Türk Sanatı’nda yayımlanan Okay’ın daha sonra İstanbul, Hareket Türk Dili, Türk Edebiyatı, Dergâh, Milli Kültür, Türk Kültürü, Türk Yurdu dergilerinde de yazıları neşredildi.
Orhan Okay, Türkiye Yazarlar Birliği’nin “Yılın Kültür Adamı Ödülü” ve “Eleştiri Ödülü”, Kombassan Vakfı Mevlana Büyük Ödülleri kapsamında “Edebiyat Ödülü” ve TMKV İnceleme Ödülü’nün sahibiydi.
Prof. Dr. Orhan Okay’ın kaleme aldığı eserler:
“Sanat ve Hayat”, “Beşir Fuad: İlk Türk Pozitivist ve Naturalisti”, “Abdülhak Hamid’in Romantizmi”, “Batı Medeniyeti Karşısında Ahmed Mithad Efendi”, “Hüsn ü Aşk, Şeyh Galip”, “Ahmet Haşim’in Şiirlerinin Sembolizm Açısından Yorumu”, “Safahat, Mehmet Akif Ersoy”, “Edebiyat ve Sanat Yazıları”, “Mehmet Akif: Bir Karakter Heykelinin Anatomisi”, “Ahmet Hamdi Tanpınar”, “Bir Başka İstanbul”