12:02 - Yabancılara konut satışında rekor!
15:11 - Elektrikli süpürge devi otomobil üretecek!
14:15 - TÜRGEV’in sunucuları hacklendi!
12:59 - Twitter’da devrim gibi yenilik!
13:02 - Kaybolan Honor modelini bulana ödül!
11:23 - Uzun zamandır beklenen Samsung Galaxy A8 güncellemesi geldi
15:06 - YSK’dan flaş KHK’lı seçmen kararı!
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ soruşturması sürecinde TMSF’ye 858 şirketin devredildiğini, bu şirketlerden zarar edenlerin satılacağını açıkladı.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen şirketlerden zarar edenlerinin satılacağını, diğerlerini ise yargılama sonuna kadar TMSF’nin yöneteceğini söyledi.
TMSF’ye devredilen şirketlere içeriden ve dışarıdan yoğun satın alma talepleri olduğunu ifade eden Canikli, FETÖ soruşturmasında TMSF’ye devredilen şirketlerin birçoğunun hukuk gereği satılmayacağını, ceza yargılamasının sonuna kadar yönetmek gerektiğini açıkladı.
İşte Canikli’nin açıklamaları:
İçi boşaltılan şirketler var, ya da hassas alanda faaliyette bulunan şirketler bulunuyor; onları elden çıkarmayı düşünüyoruz.
Zararda bulunan şirketlerin devam ettirilmemesi lazım; (TMSF elindeki) zarardaki şirketlerin satışını planlıyoruz.
TMSF’DE 858 ŞİRKET VAR
Şu ana kadar TMSF’ye devredilen şirketlerin aktif büyüklüğü 40.5 milyar lira, özkaynakları 18.1 milyar lira, TMSF’de 858 şirket var.
KÜRESEL SERMAYENİN ABD’YE DÖNECEĞİNİ GERÇEKÇİ BULMUYORUM
Dün akşam açıklanan Fed faiz artışı kararı ve geleceğe yönelik para politikasına ilişkin de konuşan Canikli, küresel sermayenin faiz artışı kararı sonrasında ABD’ye döneceğine inanmadığını ve bu tezleri gerçekçi bulmadığını vurguladı. Canikli konuyla ilgili şöyle dedi:
“Fed’in 25 bp artışa gideceği zaten piyasalarda fiyatlandırılmıştı. Piyasalarda olumsuz bir gösterge oluşmadı böylece. Bundan sonra Fed nasıl bir politika izleyecek hep birlikte göreceğiz. Piyasalar en az 3 defa Fed’in 25 bp faiz artırımını benimsedi. Dengeler de buna göre oluşmaya başladı.
Küresel sermayenin gelişmekte olan ülkelerden ABD’ye döneceği tezlerini gerçekçi bulmuyorum. Küresel sermayenin büyük oranda ABD’ye dönmesi başka problemler yaratır, ABD’de enflasyon sorunu oluşur. ABD bu kadar büyük bir sermayeyi yönetemez. Bu sermaye gelişmekte olan ülkelere gitmek durumunda ve buraları finanse etmek durumundadır.”
Canikli ayrıca Türkiye’ye sermaye girişlerine de değinerek, “Önümüzdeki günlerde Türkiye’ye çok ciddi ve kalıcı sermaye girişlerinin olacağını göreceğiz. Büyük hacimli Körfez sermayesinin gelmesi için uygun finansal araçlar oluşturulmuş durumda.” ifadelerini kullandı.