12:02 - Yabancılara konut satışında rekor!
15:11 - Elektrikli süpürge devi otomobil üretecek!
14:15 - TÜRGEV’in sunucuları hacklendi!
12:59 - Twitter’da devrim gibi yenilik!
13:02 - Kaybolan Honor modelini bulana ödül!
11:23 - Uzun zamandır beklenen Samsung Galaxy A8 güncellemesi geldi
15:06 - YSK’dan flaş KHK’lı seçmen kararı!
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çiftçilikle uğraşan Mehmet Ali Marangoz, oğlunun süs tavuklarına olan ilgisi üzerine bir çiftlik kurarak süs tavukları yetiştirmeye başladı. Başlarda yumurtaları dışarıdan getirttiğini anlatan Marangoz şimdi kendisinin yumurta
Sarıgöllü çiftçi Mehmet Ali Marangoz, 14 yaşındaki oğlu Alper Marangoz’un süs tavukları merakı nedeniyle süs tavukları yetiştiriciliğine başladığını belirterek, “Oğlum Alper, internetten süs tavuklarını incelemiş bana, ‘Baba, bizde yapalım çok güzel tavuklar’ dedi. Ben de oğluma kıramadım ve Avusturya’dan 10 adet Astrolop ırkının yumurtasından getirdim. Bir arkadaşın kuluçka makinesinde yavruların çıkmasını sağladım.” dedi.
Yumurtalardan yavrular çıkması üzerine kendisinde de süs tavuğu hobisi başladığını kaydeden Mehmet Ali Marangoz, “Ben de İnternet araştırmaya başladım. Bu kez Muğla, Aydın, Erzurum ve Adana’daki süs tavukları çiftliklerinden yumurta getirtmeye başladım. Evimin altındaki depoda kuluçka makinesini kurarak süs tavuklarını çoğaltmaya başladım. Üzüm bağının 1500 metrekaresini süs tavuklarına ayırdım. Buraya barınaklar yaparak açık hava yerleri hazırladım. Şimdi, her gün buraya oğlum Alper’le giderek tavuklarımıza bakıyorum. Babam zaten bağ evinde devamlı başlarında kalıyor.” diye konuştu.
“YUMURTA GETİRTİRKEN, ŞİMDİ YUMURTA YOLLUYORUM”
Mehmet Ali Marangoz, ilk zamanlar süs tavuklarının yumurtalarını siparişlerle getirdiğini, şimdilerde ise kendisinin çevreye yumurta göndermeye başladığını söyledi. Kurduğu çiftlikte 18 farklı süs tavuğu olduğunu kaydeden Marangoz, “Elimde 18 tür süs tavuğu türü var. Şimdi ben çevreye süs tavukları yumurtaları göndermeye başladım. Süs tavuklarının bulunduğu çiftliğimize çok sayıda meraklı gelmeye başladı. İçlerinde en çok Osmanlı Saraylarında yetiştirilen ‘Osmanlı Tavukları’ görünümü ile dikkat çekiyor. İsteyenlere yumurtalarından, isteyenlere de yavrularından veriyorum.” diyerek, hobi olarak başladığı süs tavuklarına gözü gibi baktığını söyledi.
HABERTÜRK