12:02 - Yabancılara konut satışında rekor!
15:11 - Elektrikli süpürge devi otomobil üretecek!
14:15 - TÜRGEV’in sunucuları hacklendi!
12:59 - Twitter’da devrim gibi yenilik!
13:02 - Kaybolan Honor modelini bulana ödül!
11:23 - Uzun zamandır beklenen Samsung Galaxy A8 güncellemesi geldi
15:06 - YSK’dan flaş KHK’lı seçmen kararı!
Wickr
Wickr
Wickr, ‘uçtan uca şifreleme’ ve ‘kendi kendini yok eden mesaj’ kullanımını başlatan ilk iletişim uygulamaları arasında. EFF’nin güvenli mesajlaşma sıralamasında 7 üzerinden 5 puan almış. Gizliliği evrensel bir insan hakkı olarak nitelendiren Wickr şirketi, AES256 algoritmasına dayalı çok katmanlı şifreleme kullandığını belirtiyor.
Telegram
Paris’te 13 Kasım’da düzenlenen saldırıların teröristler tarafından Telegram kullanılarak organize edildiği söyleniyor. EFF’e göre güvenlik açısından Telegram’ın standart ayarları 7 üzerinden 4, gizli sohbet uygulaması ise 7 üzerinden 7 puana sahip.
Tüm mesajlara uçtan uca şifreleme özelliği getiren WhatsApp’in bu adımı yaklaşık 1 milyar kullanıcısını memnun edecek. EFF güvenlik listesinde 7 üzerinden 6 gibi iyi bir puan alan WhatsApp’in şifreleme sistemi, AES256 şifreleme standardının yanı sıra mesajın orijinalliğini garantileyen şifrelenmiş mesaj doğrulama kodu HMAC’a da sahip.
Messages ve FaceTime
Apple firmasının mesaj şifreleme ve gizlilik konusundaki ünü biliniyor. 2013 yılında Amerikan Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi’nin (DEA) basına sızan iç yazışmasında ‘iki Apple cihazı arasındaki iMessage’ın içine girmenin imkansız olduğu’ belirtiliyordu.
Signal
Open Whisper Systems’a ait Signal yazılımı ücretsiz ve herkese açık bir kaynak. Apple’ın iOS’u ve Android için şifreli telefon görüşmesi ve yazılı mesajlaşma hizmeti sunuyor. Open Whispers Systems, Signal Protocol’ü WhatsApp’e entegre etmek için WhatsApp ile ortaklığa gitti.
Silent
Şifrelenmiş iletişim teknolojileri konusunda uzman Silent Circle şirketine ait Silent, hem yazılım hem de donanım sunması ile dikkat çekiyor. Şirket, Blackphone ile ‘dünyanın özel tasarımlı ilk akıllı telefonunu ürettiğini’ belirtiyor.
İşte pil ömrünü en fazla tüketen uygulamalar:
BBM
Blackberry Messenger (BBM); internet bağlantısına sahip olan blackberry, iphone ve android telefonlarda kullanabilen bir tür ücretsiz mesajlaşama programıdır.
Mesajlaşma programı BBM oldukça fazla şarj yiyen uygulamalar arasında.
WORDS WİTH FRİENDS
Çevrimiçi sosyal oyun dünyasının önde gelen şirketlerinden olan Zynga, Words With Friends isimli oyunu dünyanın en popüler cep kelime oyunu olarak biliniyor.
Oyuncuların yaratıcılıklarını ve kelime dağarcıklarını konuşturdukları oyunu kısaca tanımak gerekirse, edinilen harflerle uygun kelimeler yaratarak puan kazanmak amaçlanıyor.
Kelime üretme ve puanlama sisteminde özenli sınıflandırmaların yer aldığı bu oyunun sosyal yönü de son derece güçlü. Oyun; iOS ve Android uyumlu.
Oldukça pil ömrünü azalttığı da ortada.
THE WEATHER CHANNEL
Mümkün olan en doğru ve güvenilir hava tahminlerini sunan bir uygulamadır. Dünyanın her yerindeki hava durumlarını öğrenebilirsiniz.
Weather Channel dünyanın en çok indirilen haber ve hava durumu uygulaması arasında da yer alıyor.
Genişletilmiş, 15 günlük tahminlerin yanı sıra kış fırtanası uyarısı da yapan uygulama oldukça çabuk şarjınızın bitmesine de neden oluyor.
4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu.
Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine alan Facebook, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı.
Milyonlarca insanın üyeliğinin bulunduğu Facebook gerçek bir telefon düşmanı.
FACEBOOK SAYFA YÖNETİCİSİ
Sayfa Yöneticisi Uygulaması sayesinde, akıllı telefonunuzdan veya tabletinizden en fazla 50 sayfayı yönetebilirsiniz.
Sayfa hareketlerini kontrol edebilir, hayranlarınızla paylaşımda bulunabilir ve istatistikleri görebilirsiniz.
Tabii pil ömrünüz önemli değilse.
GOOGLE PLAY SERVİSLERİ
Google Play hizmetleri Google uygulamalarını ve Google Play`den alınan uygulamaları güncellemek için kullanılır.
Bu bileşen, Google hizmetlerinizde kimlik doğrulama, senkronize edilen kişiler, en son kullanıcı gizliliği ayarlarının tümüne erişme ve daha yüksek kalitede, daha az güç harcayan konum tabanlı hizmetler gibi temel işlevleri sağlar.
İnstagram popülaritesi çok geniş bir fotoğraf uygulaması artık bilmeyen yoktur.
Bu uygulamada fotoğraflarınızı paylaşabilir, arkadaşlarınızında paylaştığı fotoğrafları görebilirsiniz.
Artık sosyalleşme açısından da ciddi bir noktaya ulaşan Instagram şarjınızı da bitiren bir uygulama.
FACEBOOK MESSENGER
Daha kolay ve daha hızlı mesajlaşabilmenizi sağlar.
Ancak bir yandan da telefonunuzun pil ömrünü sömürür.
OOVOO VİDEO CALL TEXT & VOİCE
ooVoo dünyanın her tarafındaki arkadaşlar ve ailen ile kolayca bağlantı kurmak için sağlanan bir uygulamadır. Kaliteli görüntülü arama, sesli arama ve yazılı sohbet yapabilirsiniz.
Toplu görüntülü konuşmayla, bir seferde 12 kişiye kadar temiz ve net görüntülü arama yapabilir bir uygulamadır.
CHATON VOİCE & VİDEO CHAT
SAMSUNG KNOX Mesaj BETA şirketler veya gruplar içinde sağlam güvenlik ve sorunsuz işbirliği için özel bir uygulamadır.. Uygulama mağazalarından bu uygulamayı indirebilirsiniz.
HABERTÜRK