12:02 - Yabancılara konut satışında rekor!
15:11 - Elektrikli süpürge devi otomobil üretecek!
14:15 - TÜRGEV’in sunucuları hacklendi!
12:59 - Twitter’da devrim gibi yenilik!
13:02 - Kaybolan Honor modelini bulana ödül!
11:23 - Uzun zamandır beklenen Samsung Galaxy A8 güncellemesi geldi
15:06 - YSK’dan flaş KHK’lı seçmen kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul’daki tüm adliyelerde kritik noktalarda görev yapan memurların FETÖ’ye bilgi sızdırıp sızdırmadığını araştırıyor. Gözaltındaki tüm memurların bilgisayarlarının imajları alınıp hard dsiklerine el konulurken, bu memurların “Fuatavni” adlı Twitter hesabına adliyedeki önemli soruşturma ve davalarla ilgili bilgi gönderip göndermediğini tespit etmeye çalışılıyor.
Darbe girişiminden tam bir ay sonra 15 Ağustos Pazartesi günü FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul’daki 7 adliyede çalışan devlet memurlarına yönelik düğmeye basılmıştı. İstanbul, Anadolu, Bakırköy, Kartal, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa Adliyeleri ile Bölge İdare Mahkemesi’nde görevli toplam 293 personel gözaltına alındı. Dün sabah itibariyle Bakırköy Adalet Sarayı’nda görevli 6 adli personel hakkında daha gözaltı işlemi uygulanarak, toplam sayı 296’ya yükseldi.
Memurlara yönelik soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü’nün Adalet Bakanlığı’ndan gelen liste üzerine gözaltı ve arama kararı verdiği kaydedildi. Personellerin adliyelerdeki çalışma odaları, ofisleri ile evlerinde yapılan arama ve el koyma işlemlerinde himmet ödeme kağıtları ve bazı şüpheli evraklar ele geçirilirken, bir personelin çalışma odasında bulunan kitabının arasından 1 dolarlık banknot çıktığı bildirildi. Gözaltına alınan bazı memurların telefonlarında ise kriptolu yazışma yapma olanağı sağlayan ‘ByLock’ isimli mesajlaşma uygulamasının bulunduğu, personelin bu uygulama üzerinden haberleştikleri tespit edildi. Bazı memurların FETÖ’nün sohbetlerine katıldığı, Gülen’in videolarını izledikleri, bazı memurların himmet adı altında örgüte bağışta bulunduğu ileri sürüldü.
Adliye personelinin FuatAvni’ye bilgi sızdırıp sızdırmadığı tespit edilecek. Türkiye’nin gündemini oluşturan en önemli soruşturmaların yürütüldüğü İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda görevli bazı memurlar da gözaltına alındı. Gözaltına alınan memurlar içinde Tahşiyeciler Grubu’na kumpas soruşturmasını yürüten savcılıkta görevli katibin de bulunduğu 3 memur yer alıyor. Başsavcılık, İstanbul’daki tüm adliyelerde kritik noktalarda görev yapan memurların FETÖ’ye bilgi sızdırıp sızdırmadığını araştırıyor. Gözaltındaki tüm memurların bilgisayarlarının imajları alınıp hard dsiklerine el konulurken, bu memurların “Fuatavni” adlı Twitter hesabına adliyedeki önemli soruşturma ve davalarla ilgili bilgi gönderip göndermediği tespit edilmeye çalışılıyor.
BAŞSAVCILIK ABD’Lİ YETKİLİLERLE GÖRÜŞECEK
Amerika’da yaşayan FETÖ/PDY lideri Fethullah Gülen’in iadesi için hazırlanan dosyalarla ilgili görüşmek üzere Amerikalı adli yetkililerin önümüzdeki hafta Ankara’ya gideceği öğrenildi. İstanbul’da da birçok dosyası bulunan Gülen’in iadesine ilişkin görüşmeye İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar ile Savcı Hasan Yılmaz’ın da katılacağı belirtildi.(İHA)
İDDİANAME HAZIRLIĞI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasına ilişkin 3 ana iddianame hazırlayacağı öğrenildi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’ndan sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar’ın koordinesinde yürütülen “15 Temmuz darbe girişimi” soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Adli kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine ilişkin 3 ana iddianame yazılacak. Darbe girişiminin İstanbul’daki tüm eylemlerinin soruşturmalarının yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir iddianameyi Anadolu Yakası’ndaki, diğer iki iddianameyi ise Avrupa Yakası’ndaki olaylara göre hazırlayacak. Başsavcılık, bu 3 ana iddianamenin yanı sıra, hakim-savcılar, akademisyenler, valiler-kaymakamlar, medya mensupları, adliye personelleri gibi diğer gruplara ilişkin de ayrı ayrı iddianameler hazırlayacak. İkinci ifade alma işleminde sona gelindi.
Darbe girişimi soruşturması kapsamında ilk ifadelerinin ardından tutuklanan yüzlerce şüphelinin yeniden ifadelerinin alınma işleminde ise sona gelindi. General, albay gibi üst düzey rütbeli 60 askerin de ifadesinin alınmasının ardından yeniden ifade alma işlemi sona erecek. Tutuklanmalarının üzerinden 1 ay geçmesi üzerine başsavcılık, bin 471 şüphelinin aylık tutukluluk incelemesinin de yapılması için dün İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak düğmeye bastı.
Tüm incelemelerin tamamlanmasının ardından tahliye ya da tutukluluğun devamına ilişkin kararlar açıklanacak.
SÖZCÜ