12:02 - Yabancılara konut satışında rekor!
15:11 - Elektrikli süpürge devi otomobil üretecek!
14:15 - TÜRGEV’in sunucuları hacklendi!
12:59 - Twitter’da devrim gibi yenilik!
13:02 - Kaybolan Honor modelini bulana ödül!
11:23 - Uzun zamandır beklenen Samsung Galaxy A8 güncellemesi geldi
15:06 - YSK’dan flaş KHK’lı seçmen kararı!
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde küresel ekonomi hakkında açıklamalarda bulundu
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, küresel ekonomideki yavaşlığın önlenmesi için ülkeler arasında ticaretin artması gerektiği çağrısında bulundu.
Lagarde, Chicago’daki Northwestern University Kellogg Yönetim Bilimler Fakültesi’nde yaptığı konuşmada, küresel ekonomideki zayıflığa ve kırılganlığa işaret ederek büyümenin desteklenmesi için dünya genelinde ticaretin artması gerektiğini söyledi.
Ülke ekonomilerinde yerli üretimi koruma politikalarının dünya ticaretini kısıtladığını vurgulayan Lagarde, “Eğer şimdi ticarete arkamızı dönersek, büyümenin en önemi faktörlerinden birini baskı altında tutmuş oluruz.” dedi.
Lagarde, küresel ekonomideki toparlanmanın hala “zayıf ve kırılgan” olduğuna dikkati çekerek ülke ekonomilerinde korumacı politikaların tersine çevrilmesini savunurken, çok uluslu anlaşmalarla ticaretin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.
ABD, Avro Bölgesi, Çin ve Hindistan gibi önemli ekonomilerin hala yavaş büyümeyle baş etmeye çalıştığını kaydeden Lagarde, “Küresel büyüme çok uzun zaman çok düşük kaldı ve çok az kişiye faydası dokundu.” ifadesini kullandı.
Lagarde, ticareti desteklemenin tek başına büyümeye katkıda bulunmak için yeterli olmayacağını belirterek eğitimde kamu yatırımının artması, kadınların iş gücüne daha fazla katılması, yapısal reformlar, yeni makroekonomik politikalar ve özellikle ülkeler arasında ticaret alanında daha fazla işbirliği olması gerektiğini bildirdi.
IMF Başkanı, ülkelerin, ekonomik büyümelerini harekete geçirmek için kararlı biçimde davranması durumunda birbirlerini olumlu etkileyeceğine inandığını sözlerine ekledi.
HABERTÜRK